MENU
Головна » 2015 » Серпень » 18 » ВБИВЦІ В ПОГОНАХ
08:04
ВБИВЦІ В ПОГОНАХ

ВБИВЦІ В ПОГОНАХ

ТА БЕЗДУШНІСТЬ ДЕПУТАТІВ

            Шановні читачі нашого сайту, ні для кого не секрет, що правоохоронні органи в нашій країні все ще залишаються «річчю в собі». головним завданням якої            являється особисте збагачення. І ружинські - не виняток.

            Події 2013-2014 років (Євромайдан) абсолютно не змінили світогляд людей в погонах, можливо, лише дещо налякали їх, та система мєнтовсько-прокурорського беззаконня, хоч і з певною оглядкою, обережністю, але продовжує свою роботу, відверто надіючись, що «все вляжеться» і буде так, як і раніше.

            Шановна громадо, невже ми дозволимо, щоб «все вляглося»? Чи у випадку, якщо влада не зробить кардинальних реформ, ми не покажемо свій народний гнів?

            У сьогоднішній нашій публікації хочемо розповісти Вам, шановні читачі, про Безпосередню  участь мєнтовських виродків в тортурах, які привели до смерті ні в чому не винного  мешканця села Зоряне Ружинського району Бабенка В.П. Ця ситуація стала нам відомою завдяки зверненню родичів загиблого та розповіді колишнього працівника міліції (нині пенсіонера). Вся провина Бабенка В.П. полягала лише в тому, що він випадково виявився не в тому місці і не в той час, а також в тому, що незважаючи на «настійливі» наполягання мєнтів, він відмовлявся взяти на себе вбивство свого доброго знайомого Сивака М.К.  Навіщо нашим «доблесним» мєнтам було шукати справжніх вбивць, якщо можна «вибити» признання з підходящого Бабенка В.П.? Хоча в селі добре знали й ще довго обговорювали, хто справжній вбивця Сивака М.К., де вбивав і як вбивав.

            Вранці 18 травня 2009 року Бабенко В.П., без пред’явлення йому жодних звинувачень, без пояснень його сім’ї причин, був затриманий працівниками Ружинського РВ УМВС. Намагання рідних з’ясувати, в чому ж його звинувачують, а також зустрітися з Бабенком В.П. не дали ніяких результатів. І лише 20 березня тодішній начальник міліції Семенюк В.П. повідомив дочці, що її батько Бабенко В.П. повісився у внутрішньому дворі райвідділу ВС.

            Рідні не могли в таке повірити, тим більше після того, коли оглянули тіло, й жодного сліду самогубства не виявили. Та ще й одяг покійного, отриманий в морзі, виявився мокрим, розірваним та брудним. Тому зразу ж після похорону вирішили все ж таки взнати, що насправді сталося з Бабенком В.П.

            І тут виявився цілий ряд досить дивних фактів.

            З 22 березня 2009 року на кілька тижнів раптово захворіли всі старші офіцери Ружинського РВ УМВС, на чолі з тодішнім начальником Семенюком В.П. З рідними Бабенка так ніхто й не зустрівся. І ніхто не дав відповіді на їхні запитання:

- чому затримали без жодних звинувачень;

- чому жодного разу не надали змоги зустрітися з рідними;

- чому про смерть Бабенка в той же день не повідомили рідних.

 

            Звернення рідних та їх підозри проігнорувала й Ружинська прокуратура - прокурором району тоді працював Козлов Ю.С., його заступником - Афійчук Ю.М.

            Звернення та лист в обласну прокуратуру 25.03 взагалі залишені без відповіді.

            Рідні небезпідставно запідозрили, а пізніше отримали й підтвердження, що причетними до смерті Бабенка В.П. є працівники міліції, які його затримували й допитували - оперуповноважені А. Сябрай та В. Огороднік, слідчий Войтюк, начальник карного розшуку В.Білоконь, дільничний М.Матвійчук, черговий О.Ковальчук. Безрезультатно стукаючи в усі двері - районної й обласної міліції, районної й обласної прокуратури, зрозуміли, що реального розслідування ніхто вести не буде. Горе від втрати близької людини - чоловіка, батька, дідуся, доповнювали ще й переживання, що завдяки «старанням» міліції опорочено ще і його чесне ім’я - навісили клеймо вбивці.  

                        З огляду на викладене, аби з’ясувати правду, дружина та діти змушені були розпочати своє особисте розслідування, спілкуючись із окремими працівниками міліції, із медиками, із тими, хто в ці дні перебував в приміщенні райвідділу міліції та знаходилися в слідчому ізоляторі.

Завдяки розповідям вказаних людей було встановлено:

- що є свідки, котрі чули, як Бабенко просився в ментовських виродків, щоб вони його не катували.

- є свідки, що зізнання безпосередньо вибивав на той час оперуповноважений, а нині заступник начальника міліції Сябрай А.В.

- що швидка медична допомога виїздила на виклик до райвідділу міліції й медики перебували там з 18 до 20 години, та незважаючи на надану допомогу, врятувати Бабенка не змогли, проте неофіційно підтвердили, що ніякого самогубства не було.

- що тіло Бабенка В.П. привезли в морг о 21 годині. Що з ним робили з 18 до 21 години - невідомо.

- що при проведенні судово-медичної експертизи з незрозумілих причин був присутній все той же оперуповноважений Сябрай А.В. (Сояшник). Напевне, аби приховати сліди свого злочину.

- коли рідні забирали тіло з моргу, знову ж таки чомусь був присутній той же Сябрай.

- за офіційною інформацією, отриманою з райвідділу міліції, рідні дізналися, що тіло обнаружив знову ж таки Сябрай; він же займався й розслідуванням цієї справи. Уявляєте собі цинізм ситуації - сам катував, що призвело до смерті людини й сам займався розслідуванням справи.

            Пізніше дочці Бабенка В.П. повідомили, що розслідуванням справи про вбивство Сивака М.К. займається слідчий відділ обласного управління міліції (слідчі Концевич, Димченко, Бугиря, Кривчук). Звідси виникло закономірне запитання, яке й до сьогодні залишено без відповіді - а чим же займався і чому так «опікувався» цією справою Сябрай-Сояшник. Висновок тут очевидний - щоб приховати сліди свого звірячого злочину.

            І ще один факт, який не можна залишити поза увагою - жоден висновок експертизи, незважаючи на настійливі вимоги рідних Бабенка В.П., отримати для ознайомлення вони так і не змогли.

            Цілком очевидно, що ці так звані «правоохоронці», а точніше - бандити в погонах, не просто ігнорують факти, що дають можливість розкрити злочини, а й намагаються такі факти надійно заховати. Ці перевертні наплювали на прийняту ними присягу - служити вірою й правдою саме УКРАЇНСЬКОМУ НАРОДУ, утверджувати законність й правопорядок.

            За свої злочинні дії жоден мєнт не був покараний, більше того - одні з усіма почестями вийшли на пенсію, інші - продовжують працювати й навіть піднялися вгору по кар’єрній драбині. Й жодних докорів сумління.

            Допоміг приховати вбивство, скоєне працівниками Ружинського РВ УМВС і головний лікар Зозуля М.П. та його підлеглі-медики, які за вказівкою головного лікаря скрили цей факт, геть начисто забувши про дану колись клятву Гіппократа. А крім цього -  знову ж  таки - ніякого співчуття, ніяких мук совісті. Хто виховав, яка система зробила з них таких моральних виродків? Що то за лікар, який не має співпереживання, не відчуває болю ближнього, а лише бігає на поклон до вищих рангом та з партії в партію, щоб по довше залишитись на своїй посаді?

            «Вибивання» потрібних показів - звична практика. Не один десяток сімей опинялися в подібній ситуації, не один десяток  людських доль поламано такими, як Сябрай, Огороднік та «смотрящий» над ними прокурор Афійчук…

            Родина закатованого Бабенка В.П. - дружина та діти, стукали в усі двері, просили допомоги в різних інстанцій, в тому числі і в депутатського корпусу Ружинської районної ради. Та жодної реакції, жодної підтримки, жодної допомоги ця сім’я ні від кого так і не дочекалася. Змінювалися слідчі, змінювалися начальники міліції, змінювалися прокурори, та добитися правди до сьогодні неможливо, хоча кримінальна справа не закрита, слідство наче б то триває. А ментовсько-прокурорська система - не рушиться. «Ворон воронові око не виклює» і безпосередні вбивці-перевертні в погонах до сьогодні працюють в Ружинському райвідділі міліції - принаймі два з них - А.Сябрай та В.Огороднік.

            До сьогодні також комфортно почувається в своєму кріслі і та людина, яка мала всі законні права з нагляду за діями міліції, з нагляду за об’єктивним розслідуванням вбивства - тодішній заступник, а нині - виконуючий обов’язки прокурора Ружинського району Ю.Афійчук.

            Як ми вже вказували, вбита горем родина, з надією на підтримку і допомогу, у березні 2009 року зверталася до депутатів районної ради - стоячи перед початком сесії й вручаючи лист-звернення в руки кожному депутату (копію цього листа-звернення ми додаємо) та у відповідь - відверте ігнорування звернення, холодна байдужість.

            Серед тодішніх депутатів районної ради - чимало відомих в Ружині особистостей, які і сьогодні, та й на наступних виборах, будуть у виборчих списках. Ми з вами обираємо їх з надією на відстоювання наших інтересів, але жоден з них не перейнявся болем цієї сім’ї, навіть не спробував допомогти добитися правди і справедливості - «рука руку миє».

            Очолював районну раду, як і сьогодні Саківський В.Ц., заступником голови ради працював Репіч О.С. До депутатського корпусу входили знані в селищі:

Бондарчук В.С., Бондарчук В.Л., Пилипчук В.І., Зозуля М.П., Ботік І.І., Скавінська Н.Г., Чернищук М.В., Черешнюк О.М., Велика К.П., Вардецький Г.М, Грозовський Ф.Ф., Антонюк М.М.,Марущак А.М., Масюк А.А., Морозов О.І., Ярошевський М.Б., Колібаба О.Ф.,Первушин І.М., Скибюк М.П., Стрільчук М.Л., Матвійчук В.П., Рябуш В.В., Петрик Н.П., Рябоненко В.В., Науменко В.Г., Музичук В.Я., Митюк В.О., Талько В.Й., Таравська О.А., Федун В.І., Хитрий О.І., Шевчук А.О., Янченко С.М., Федорчук В.Г., Ткачук О.В., Тарасюк Т.В, Цехмейструк А.Я., Шпак А.М. …

            Ніхто не розділив горе і не визвався допомогти родині Бабенка В.П.

             Слухаючи цих пустобрехів-депутатів, як вони переживають і турбуються за нас, виборців, дивуєшся - невже у них очі засліплені тільки грішми, особистою вигодою. Тримаються за депутатський мандат зубами, руками, ногами, правдами і неправдами. Для цього перебігають із партії в партію, «перефарбовуються», але своєї думки, свого стержня так і не мають, та й наші проблеми їм не болять - «своя сорочка ближча до тіла».

            Хто розірве замкнене коло корупції, фальші і брехні, злодійства і хабарництва, зрадництва і злочинства? Хто відродить почуття власної гідності та цінності держави? Хто подолає те безправ’я, беззаконня і свавілля, яке панує в державі в цілому і в нашому районі зокрема?

            Чому ж Ви, шановна громадо, активна молодь стоїте осторонь? Невже Ви думаєте, що хтось прийде і наведе лад? Ні. Ставаймо й працюймо разом, а не обговорюймо проблеми десь в себе на кухні.

            А поки що, в переддень чергових місцевих виборів, бажано, щоб до нової ради - сільської, селищної, районної, обласної, не потрапив жоден депутат, який дискредитував себе, який відмовчувався, а не відстоював інтереси виборців.

            У нас сотні грамотних, чесних людей, професіоналів. Та де вони? А все робиться навпаки - вчорашні злочинці, запроданці, хабарники і підлабузники - всі в своїх кріслах. Переляк після Майдану пройшов - все продовжується. Відсутність патріотизму, совісті й честі у так званої еліти (від села - до столиці) - ось основна причина негараздів у країні.

            Аби гроші, гріха немає?

            Хабарники, зрадники, корупціонери, кабінетні злочинці, перевертні в погонах, запроданці в мантіях і з мандатами - всі поки що на своїх місцях.

            ТО ЧОГО Ж МОВЧИМО МИ?

 

            P.S. Шановні читачі нашого сайту, можливо Ви чи Ваші знайомі зустрілися зі свавіллям міліції, суддів, посадовців військкомату, інших чиновників, або Вам відомо про такі факти - залишайте коментарі на нашому сайті, залишайте свої координати для зв’язку, зв’язуйтеся з нами, аби ці факти стали відомими громадськості.

            Журналісти, активісти-представники нашого сайту,  дописувачі сайту зв’яжуться з Вами, аби незаконні дії і вчинки правоохоронців й чиновників всіх рангів були оприлюднені. Лише разом ми зможемо переламати ситуацію. Злочини не повинні замовчуватися. А винні особи, якщо не несуть кримінальної відповідальності, то нехай хоча б відчують громадський осуд та призріння до них і їхніх родин. Хай їм буде стидно за вчинки своїх чоловіків, батьків, дітей…

            Крім того, ми маємо контакти з іншими структурами, що ведуть боротьбу з корупцією і злочинністю, в тому числі й з державними - в Адміністрації Президента, МВС, Генеральній прокуратурі, й раді будемо допомогти кожному, хто намагається відстоювати правду і законність.

Переглядів: 14556 | Додав: petroserventev | Рейтинг: 3.5/4
Всього коментарів: 2
avatar
1 cherniavskiy_vasil_iv • 16:12, 31.08.2015
Дуже вдячний заВаш сайт. За Ваші правдиві статті і коментарі. Адже я всі ці ситуації, які
опубліковані на Вашому сайті добре знаю, так як працював у міліції і був
депутатом районної ради. Знаю про звернення сімї з села Зоряне про вбивство
чоловіка та батька.
Знаю , що собою
представляє ця сволоч Бондарчук і його родичі Пилипчуки, які розвалили село
Березянку, село Мовчанівку та чуть не розвалили країну звозивши та оплачуючи
тітушок на антимайдан, що привело сьогодні до війни на сході, та анексії Криму.
Добре знаю що за проходимці «Сояшник», Сябрай, Нейло та інші паскуди. Я вдячний
, що Ви цих сволот виводите на чисту воду. Не здавайтеся. Думаю, що тільки така
активна робота по боротьбі з цими пройдисвітами приведе нашу країну до миру.
avatar
2 skucheruk • 08:18, 28.09.2015
Я, онука Бабенка В.П. Світлана, дякую Вам від себе особисто та від всієі нашоі родини. Ви - наша остання надія на справедливість. Я підписуюсь під кожним словом із цієі статті. Маю надію, що з Вашою допомогою кожен з цих нелюдів опиниться на своєму місці.
avatar