MENU
Головна » 2015 » Листопад » 9 » РОЗДУМИ З ПРИВОДУ МІСЦЕВИХ ВИБОРІВ
08:30
РОЗДУМИ З ПРИВОДУ МІСЦЕВИХ ВИБОРІВ

 

Ось , пройшли вибори до місцевих рад, і в черговий раз вони принесли не задоволення зробленим вибором, а глибоке розчарування. Це стосується як тих хто намагався зайняти депутатське місце, так і тих, хто йшов до виборчих урн з надією на покращання як загальної ситуації в країні, так і свого власного стану.

Але...

Дивишся на виборчу кампанію і закономірно постає питання:

 

  • чому в котрий уже раз ми не можемо зробити адекватний вибір?
  • чому майже половина потенційних виборців (особливо молоді) проігнорувала вибори?
  • чому кожен другий, хто взяв участь у виборах, дивлячись на бюлетені констатував що в списку кандидатів немає за кого голосувати? І це при тому, що, «конкурс, на одне депутатське крісло в районній раді - 7,5 чоловік на місце.
  • чому знову ж таки в кандидатах так мало було поважних, грамотних, професійних

патріотичних людей, активної молоді?      

 

Можливо, однією з таких причин була необхідність «прив'язки» до тієї чи іншої партії. Бо чи є в тих партій хоч якась ідеологічна основа, чи є їхні люди прихильниками такої партійно, ідеології - відповідь нам, шановні читачі, на жаль відома зарання. Навіть переважній частині кандидатів геть всерівно - вчора йшов від однієї політично, сили сьогодні - від другої, завтра - буде третя. Дехто за місце в списку готовий був і заплатити.

«Народний контроль», «Народна партія», «Аграрна партія» - ситуативні політичні проекти, як, створились або реанімувалися саме перед місцевими виборами, гарячково шукаючи кандидатів , реєструючи їх навіть за годину до закінчення, прийому документів аби задовольнити особисті амбіції окремих бажаючих отримати мандати. Як наслідок - низьким якісний рівень кандидатів в депутати.

Особливо вразила «Нова Держава»- сімейний проект родини Кравченків.

Яка вже тут партійна ідея чи програма?

Будь-яке об'єднання громадян може претендувати на статус політичної партії тільки за наявності чіткої політичної ідеології, що дає їм право висувати кандидатів на депутатські мандати.

Та в нас - як завжди.

Здавалося б, що певну свою сталу ідеологію мають «Батьківщина» та «Радикальна партія», але , в їхніх рядах є люди, що прийшли туди випадково або заради своїх власних амбіцій, окремі - ще вчора йшли під прапорами «регіонів». Сумно...

 

Чомусь ніхто в процесі виборів не звернув уваги на те, що глава Уряду і значна кількість посадовців від його партії (партії, яка відмовилася від особистої участі у місцевих виборах) залишаються на державних посадах. Тим більше, що пан Яценюк цинічно заявив, що «не барська справа» копатися в проблемах реального життя громад, що він буде займатися високою політикою, а проблемами реального життя нехай займаються інші. Такий цинізм пройшов не заміченим як з боку суспільства, так і з боку так званих політичних партій, що не посоромилися «пригатити» в своїх рядах представників «Народного фронту».

До речі - якщо працювати на потреби громад - «не барська справа», то чому його партійці ще й досі на керівних посадах в місцевих органах влади?

Дуже розчарував результат, отриманий політичною силою, яку й партією назвати важко - олігархічним блоком Порошенка (бо ми сподівалися, що одержить він в нашому районі повний 0). Чого вартий лише список її кандидатів в районну раду - тут тобі й регіонали, котрі вже встигли перекраситися, й організатори поїздок на антимайдан , й тітушки, й перебіжчики з інших партій, і ті, хто завдяки вмінню вислужитись завжди був при посаді, незалежно від політичного вітру, й відомі в районі хабарники... Популізм, корупція, адмінресурс, олігархізація всієї владної вертикалі зверху до низу і повна зрада ідеалів Майдану - ось тобі ідеологія цієї сили. В підтвердження цьому подивіться хоча б, в список кандидатів до районної ради - Марущак М.М., Біляк Л.О., Коляновський О.Б., Білявський А.А., Боричевський О.М., Зозуля М.П., Колібаба О.Ф., Лисюк О.С., Марущак А.М., Морозов О.І., Поповський М.С., Ратушний Ю.П., Сорока І.В., Хитрий О.І., Таравська О.А., Ходаківський Б.О., Чернищук М.В., Ярошевський М.Б. ...

Можливо, якби П.Порошенко знав, які «моральні уроди» йдуть під прапорами його політичної сили, то вжив би адекватних заходів, щоб запобігти цьому. Та, на жаль, сьогодні маємо в районній раді від блоку Петра Порошенка «Солідарність» регіоналів Боричевського О.М. й Ходаківського Б.О. (котрий і в «регіони» перебіг з «Нашої України», без сумніву, якщо буде вигідно, то й далі «побіжить», і при потребі знову тітушок збиратиме...); маємо людей, що в минулі вибори йшли від інших партій - Сороку І.В., Гришина В.О.; маємо близького друга і вірного Бондарчукового слугу Чернищука М.В.; маємо амбітного, проте без жодних принципів (окрім особистої вигоди) Марущака М.М.

Прикро, що районна рада обновилася менш ніж наполовину. Ми ж з Вами вже бачили роботу попередніх обранців. Чому ж знову наступаємо На ті самі граблі? Невже в раді попереднього скликання активно відстоювали наші інтереси Потіха Ю.А., Тимощук М.В., Тимошенко В.А., Манько М.А.?  Чи переживали за нас Бондарчукові «гаманці» Шокал А.М., Пилипчук В.І.? і все ж завдяки нашим мудрим людям, виборцям, Вам, шановні читачі, до складу районної ради не пройшли такі одіозні політики районного масштабу як Бондарчук В.С., Пилипчук П.І., Велика К.П., Рябуш В.В., Кулик І.М., Репіч О.С., Зозуля М.П., Колібаба О.Ф., Марущак А.М., Морозов О.І., Ярошевський М.Б., Ратушний Ю.П., Таравська О.А., Боденчук О.А., Велика Л.І., Дятел С.В., Талько В.Й., Кащук В.А., Федорович В.А., Федун В.І., Скиб'юк М.П., Юркова Н.І., Стрільчук М.Л. ...

Ми допоможемо Призиденту Порошенку П.О. та його голові БПП «Солідарність» Луценку Ю.В., узнати які моральні уроди йшли по його списках на Ружинщині,  тітушки всіх мастей, посібники Януковича, Бондарчука В.С.

P.S. 1 - найболючіше - нам відомо, що вже йдуть переговори, закулісні ігри, жваві «торги» за посаду голови Ружинської районної ради. Просто-таки аукціон - із сварками, договорняками. Серед перших претендентів - вірні Бондарчукові прихвосні Чернищук М.В., Ходаківський Б.О.

 

 

  1. До аналізу результатів виборів ми ще повернемося (після їх офіційного оприлюднення).
Переглядів: 9759 | Додав: petroserventev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar