MENU
Головна » 2015 » Вересень » 29 » ДО УВАГИ УЧАСНИКІВ АТО
16:22
ДО УВАГИ УЧАСНИКІВ АТО

Як би не прикро, та все ж приходиться констатувати, що повернувшись з фронту Вам, шановні учасники бойових дій, Вашим сім'ям, довелось зіштовхнутися з великою байдужістю місцевої влади до Ваших проблем. Не дивлячись на державні гарантії, доводиться приходити в органи влади з простягнутою рукою, просити, а часто певні питання вирішувати фактично в конфліктному режимі.

Така байдужість і бюрократія - страшніші за кулі на фронті.

Влада просто не хоче бачити реальних проблем і вирішувати їх, а швидше займається популізмом, ніж реально вирішує проблеми людей, котрі воювали - як от встановлення нового пам'ятника на місці пам'ятника Леніну в Ружині.

Звісно, що ще за кілька місяців після початку війни саме влада - від центрального до місцевого рівня, саме держава, мала б створити чітку й просту законодавчу і матеріальну базу для захисту інтересів вояків, їхніх сімей, переселенців. Однак влада глуха до проблем і навіть не усвідомлює, що якщо тепер не допомогти, не проявити співчуття, то країна ризикує отримати ще один соціальний вибух. Поверненням солдатів, яким довелося перенести важкі поранення, бачити смерті своїх товаришів чи побувати в полоні, до повсякденного життя ніхто не займається.

Годі чекати хоч якогось вияву уваги. Особливо нині, коли районна влада вже зайнята черговими місцевими виборами і всі зусилля спрямовані на те, аби втриматися у владних кріслах. Де вже займатися проблемами АТО-вців, їх реабілітацією, допомогою у поверненні до мирного життя.

Не секрет, що за Вашими зверненнями - лише формальні конторські відписки, аби лишень відкрутитися від заявників. А коли Ви ще й намагаєтесь скористатися своїм правом на безкоштовне отримання у власність земельної ділянки - то від голови райдержадміністрації Скавінської Н.Г., начальника відділу Держкомзему Руденка М.В. у

відповідь чуєте лише одне - вільної землі немає. А може ще є, якщо добре пошукати? Чи лише для обраних?

Чиновники зовсім не зважають, що їхня поведінка, їхнє ставлення принижує людську гідність, озлоблює до влади, більше того, така чиновницька байдужість викликає у відповідь байдужість до своєї держави. Навіть якщо для проформи той чи інший посадовець пробує ховати своє цілковите небажання чи нездатність допомогти за певні

статті закону.

Не один з Вас, шановні учасники АТО, скаржиться, що після повернення - бюрократія і байдужість, поневіряння по владних кабінетах.

Тож ми чітко усвідомлюємо, що після війни на Сході Вам приходиться вести війну з цією державною системою, відстоюючи гарантовані права та пільги.Тому ми пропонуємо Вам свою допомогу у боротьбі зі свавіллям місцевих посадовців, у протистоянні байдужості та черствості влади, у захисті й відстоюванні Ваших прав. Звертайтеся до нас, надсилайте свої коментарі на наш сайт, повідомляйте про прояви черствості та корупції, залишайте свої координати для зв'язку, а ми всіляко будемо намагатися Вам допомогти.

На сьогодні, коли держава самоусунулась, вирішити проблеми може лише громадськість, допомога небайдужих людей, суспільна думка і широкий резонанс, тобто тільки активність звичайних українців стосовно своїх співгромадян. Саме ми повинні впливати на рішення органів влади, зокрема в питаннях про надання пільг і гарантій учасникам АТО і членам їхніх родин, для справедливого вшанування внеску кожного захисника України, відстоюючи для них правові, економічні та соціальні гарантії.

Контакти petro.serventev@yandex.ru

Переглядів: 12507 | Додав: petroserventev | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar