MENU
Головна » 2016 » Лютий » 22 » БЕЗГЛУЗДЯ З РУЖИНСЬКИМИ ФІНАНСАМИ
20:35
БЕЗГЛУЗДЯ З РУЖИНСЬКИМИ ФІНАНСАМИ

«БЕЗГЛУЗДЯ З РУЖИНСЬКИМИ ФІНАНСАМИ»

(або сімейний ансамбль)

Шановні наші читачі. Хочемо загострити Вашу увагу ще на одному аспекті життя Ружина. Коли ми подивимось на програму соціально- економічного розвитку району за 2014-2016 роки, то виходить, шо найважливіше для Ружинщини завдання сьогодні - це утримання відділу культури і «особливий статус» - музичній школі.

Чому саме так? Мабуть, відповідь криється в тих розмовах, що не один день точаться в селищі - заступниця голови райдержадміністрації про всяк випадок (ну, наприклад, на випадок адмінреформи) готує собі «тепленьке» місце у відділі культури - саме тому вкрай потрібен і ремонт, і нові костюми, і новенький автомобіль, і ремонт прилеглої території...

А з приводу музичної школи - то і думати нічого - головна районна фінансистка Н.І.Юркова - надзвичайно любляча матуся для своїх синочків, талант яких - звичайно, справа смаку, а от успіхи управлінця-директора і педагога - напряму залежать від маминої опіки (особливо разом з необмеженим доступом до бюджету району).

Саме тому програма соціально-економічного розвитку району на 2016 рік містить цікаві цифри - ремонт приміщення музичної школи - 15000; придбання інструментів - 12000; придбання обладнання - 260000; перекриття даху музичної школи - 120000; придбання стільців - 12000. 1 тут виникає кілька цілком логічних запитань:

  • невже сьогодні немає важливіших потреб громади? Ми, звичайно, нічого не маємо проти культури, але є і інші галузі, є і інші школи з кричущими потребами;
  • а хто насправді буде використовувати нові інструменти і обладнання - сімейний ансамбль Наталії Іванівни для заробітків на весіллях?
  • і скільки заробляє та куди витрачає кошти безпосередньо музична школа від батьківської плати за навчання?

До речі, нас дуже давно цікавить, а хто миється в тих шикарних душових кабінах, що встановили в музичній школі? Шановні читачі, якщо Вам це відомо - поділіться з нами інформацією. Може після чергового ремонту даху й фасаду Наталія Іванівна зі своїми синами там взагалі поселиться, бо їздити з Вчорайшого стало накладно? Хочемо нагадати, що в 2015 році також виділялися кошти для придбання матеріалів і на ремонт, і на перекриття даху в музичній школі - здається, 57 тисяч гривень. Не вистачило? У 2014 році були придбані нові музичні інструменти, сучасний пульт.

Це добре. Ми ще раз наголошуємо, що нічого проти розвитку культури не маємо. Але може було б доцільніше «поділитись» ну хоча б з Будинком дитячої творчості (колишній колгоспний дитячий садочок), бо його стан, м’яко кажучи, плачевний, та всупереч цьому діти займаються там з превеликим задоволенням.

Хочемо звернути увагу ще на одну цифру, наведену у звіті про виконання програми соціально-економічного розвитку району за 2015 рік - в центральну районну лікарню придбано обладнання на суму 114,8 тис. грн. (в тому числі фібро гастроскоп Olympus-20 та освітлювач Olympus СКК-4.1 що, хватить? Мабуть особи, які ухвалювали приведені бюджетні цифри не хворіють, або мають змогу відвідувати престижніші медичні заклади.

Десь не в тому напрямку рухається і наш район, і наша країна. «Через пельку» - для музичної школи, для відділу культури, забуваючи про нагальніші потреби і для дітлахів, і для їхніх батьків (наприклад, опалення у вже згаданому Будинку дитячої творчості).

В країні війна, кінця якій не видно, а в будівлі Ружинського районного суду - вже другий місяць триває шикарний ремонт. Щось дивне відбувається...

В цьому безглуздому ряду не вистачає лише ремонту адміністративного приміщення районної ради (сподіваємось, що до цього не дійде, хоч новий голова ради Марущак М.М. вже «закидав» необхідність ремонту туалетів - на більше після комунгоспу, мабуть, поки що не вистачає його розуму)...

Переглядів: 4346 | Додав: petroserventev | Рейтинг: 3.8/6
Всього коментарів: 0
avatar