MENU
Головна » 2015 » Вересень » 9 » АФЕРА В НЕМИРИНЦЯХ
15:27
АФЕРА В НЕМИРИНЦЯХ

АФЕРА В НЕМИРИНЦЯХ

(Земельний синдикат)

Дійові особи:

колишній сільський голова с. Немиринці Жебрівська О.М.

люди «новоспеченого» земельного латифундиста Ковтун Д.А. Стадник В.М.

Поки чинні і добропорядні мешканці Немиринець в цю гарячу осінню пору працюють в полі, на своїх городах, допомагають в боротьбі з ворогом, збираючи та відправляючи гуманітарні вантажі на фронт, тим часом місцева аферистка - колишня сільська очільниця, спільно зі своєю не чисельною групою підтримки, піддавшись на пропозиції нового латифундиста (та, мабуть, в надії помститися односельчанам за втрату посади сільського голови на попередніх виборах) хотіли зробити переворот в селі - в селі, в якому все працює - і сільськогосподарське підприємство, і завод. Кожному бажаючому є робота й стабільний заробіток.

В селі, яке за останні роки невпізнанно змінилося, постійно розвивається й покращується. Не так давно, ми пам'ятаємо, до села Немиринці відмовлялися їхати навіть перевізники - дороги не було і вибоїни доводилося об'їжджати полями. А нині - дорога, облаштуванню села може позаздрити не лише районний центр, але і будь-яке місто - набережна, парк з алейками, альтанками, фонтанами, скульптурами, лавочками, декоративними деревами й кущами, клумбами, охайним газоном...

Відремонтовано й забезпечено сучасним обладнанням дитячий садочок, будинок культури.

Оновлена школа - відремонтоване, комфортне, зручне, сучасне приміщення. Один лише капітальний ремонт (не кажучи вже про меблі, устаткування, обладнання) коштував близько шести мільйонів гривень. Змінилося абсолютно все - покрівля, вікна, підлога, стіни, фасад будівлі, оновлено водогінну мережу та систему опалення, обладнано куточки санітарії, душові, санвузли... Нові парти, стільці, вчительські столи, класні дошки, сучасні лінгвістичний та комп'ютерний класи, новенький спортивний майданчик зі штучним покриттям і тренажерами, повну комплектацію отримала й шкільна їдальня...

Тобто - все працює і живе. Сіл таких на Україні дуже мало і ми, мешканці Немиринець, дуже гордимося своїм селом та своїми земляками, які не забувають про свою малу Батьківщину, про рідне село. Честь і хвала їм та низький уклін. Бо ж ні для кого не секрет, що саме родина Жебрівських - Павла Івановича, його сестер, прикладає немалі зусилля для розвитку села.

Якби ж то кожен пам'ятав про своє коріння, хоч трохи опікувався селом чи містечком, звідки родом або де орендує землю, то вже давно процвітала б Україна.

Саме завдяки Жебрівському П.І. Немиринці стали відомими далеко поза межами Ружинського району, адже ним започатковано й щороку організовувалось на Івана Купала велетенське святкування - всеукраїнський фестиваль «Купальські роси» (на жаль, через війну в країні другий рік святкування не проводилось).

Завдяки Жебрівському П.І. змінюється й розвивається і село Рогачі, непогані результати роботи демонструє ДП «Рогачівське», дбаючи як про розвиток господарства, так і про благоустрій села.

Сім'я Жебрівських - Павло Іванович та Філя Іванівна стали меценатами при реконструкції окраси селища Ружина - костелу, побудованого в 1815 році, чудового храму оригінальної архітектури, майже знищеного за радянських часів, а сьогодні - діючого римо-католицького храму «Тіла Божого». До речі, це не єдиний храм, якому родина Жебрівських надала велику матеріальну допомогу, але на реконструкцію костелу затрачені сотні тисяч гривень. Нині ця родина - активні благодійники при будівництві православного храму в селі Немиринці.

Та «земельний синдикат» і його дійові особи - колишній сільський голова Жебрівська О.М., Ковтун Д.А., Стадник В.М. затіяли такий собі переворот в селі, підбурюючи людей, обіцяючи їм «золоті гори», аби припинити орендні відносини з підприємством Жебрівського П.І. та передати землю новому місцевому латифундисту.

Саме день «десанту» в село цього «земельного синдикату» співпав з приїздом по розпорядженню начальника відділу Держземагенства Руденка М.В. його підлеглого васала Білоконя В.В. нібито для видачі громадянам їх примірників договорів оренди земель. Якимсь дивним чином все співпало - приїзд цих новоспечених аферистів- латифундистів і спеціаліста районного земельного відділу, наче не можна було б видати договора місяцем раніше чи пізніше. Це випадково вийшло? Чи це чийсь заказ? Адже зненацька на цей сходняк приїхав і голова районної ради Саківський В.Ц., щоб лобіювати інтереси цих латифундистів, які хотіли зруйнувати мир і спокій в селі. Такі дії посадової особи - голови районної ради протизаконні, адже за своїм статусом і обов'язками він не має права лобіювати чиїсь інтереси. Надання переваг тому чи іншому суб'єкту господарювання, сприяння у здійсненні ним підприємницької діяльності є корупційними діями, що тягнуть за собою відповідальність, передбачену законодавством.

Не останнє місце в цій афері зайняла і посадова особа, діяльність якої має спрямовуватись виключно на забезпечення дотримання норм Конституції та Законів на території району - голова районної державної адміністрації Н.Г.Скавінська.

І тут виникає логічне запитання - а хто ці люди, що вони зробили для села, селища, району, чим вони кращі.

За розмовами в селі, саме Жебрівська О.М. має безпосереднє відношення до сфабрикованої кримінальної справи нинішнього сільського голови Сіротки, якому більше року прийшлося доводити в судах свою невинуватість. Будучи сільським головою, Ольга

Миколаївна не раз вимагала «відкати» у підприємців, які проводили ті чи інші роботи по благоустрою села.

Ковтун Д.А. та Стадник В.М. мають безпосереднє відношення до фірми, що веде свою діяльність в смт. Ружині, селах Бистріївці і Ярославці. Чи є цим селам чим похвалитися так, як Немиринцям? Що протиставити? А обіцянок було багато. Та чи виконані вони? Бо ж доводилося чути від їхніх працівників і пайовиків, як навіть доводиться бігати «вибивати» чи випрошувати заробітну плату чи оренду.

Отоді, коли Ви, «члени земельного синдикату» і їх помічники, зробите для Ружина, Бистріївки й Ярославки хоча б стільки, як родина Жебрівських для Немиринець, Ви може й матимете моральне право вчиняти заколот в процвітаючому селі.

А мораль нашої розповіді, шановні читачі сайту, та ж, що і звичайно, проста й зрозуміла - перш ніж прийняти рішення, зважуйте всі «за» і «проти», добре думайте, що Ви можете отримати, а що - втратити.

Переглядів: 14740 | Додав: petroserventev | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 6
avatar
1 lilianna • 16:12, 13.09.2015
Да, этого стоило ожидать...Судя по выше написанному кто-то очень сильно боится справедливости...Уважаемые "писатель" и "заказчики" запомните одну истину БУДЕТ ТАК, КАК Всякий, делающий грех, есть раб греха.Не судите, и не будете судимы; не осуждайте, и не будете осуждены; прощайте, и прощены будете, давайте, и дастся вам... ибо, какою мерою мерите, такою же отмерится и вам.Берегитесь ДОЛЖНО БЫТЬ! и никто и ничто не сможет помешать. Не живите одним днем, думайте не только о себе, а и о своих родных и близких. лжепророков, которые приходят к вам в овечьей одежде, а внутри суть волки хищные. По плодам их узнаете их.
avatar
2 lilianna • 16:19, 13.09.2015
Пани Жебривська О.М. ПОМНИТЕ: пути не открываются перед теми, кто не борется.                                 Доброе имя лучше большого богатства, и добрая слава лучше серебра и золота.                                                            Кто бросает камень вверх, бросает его на свою голову, и коварный удар разделит раны. Кто роет яму, сам упадет в нее, и кто ставит сеть, сам будет уловлен ею. Кто делает зло, на того обратится оно, и он не узнает, откуда оно пришло к нему.
avatar
3 lilianna • 17:42, 13.09.2015
Да, этого стоилоожидать...Судя по выше написанному кто-то очень сильно боится
справедливости...Уважаемые "писатель" и "заказчики"
запомните одну истину БУДЕТ ТАК, КАК ДОЛЖНО БЫТЬ! и никто и ничто не сможет
помешать. Не живите одним днем, думайте не только о себе, а и о своих родных и
близких. Всякий, делающий грех, есть раб греха. Не судите, и не будете
судимы; не осуждайте, и не будете осуждены; прощайте, и прощены будете,
давайте, и дастся вам... ибо, какою мерою мерите, такою же отмерится и вам. Берегитесь 
лжепророков, которые приходят к вам в овечьей одежде, а внутри суть волки
хищные. По плодам их узнаете их.
avatar
4 lilianna • 17:44, 13.09.2015
Пани Жебривська О.М. ПОМНИТЕ: - Пути неоткрываются перед теми, кто не борется.         
                      - Доброе имялучше большого богатства, и добрая слава лучше серебра и золота.    
                      
-  Ктобросает камень вверх, бросает его на свою голову, и коварный удар разделит
раны.
 - Кто роетяму, сам упадет в нее, и кто ставит сеть, сам будет уловлен ею. Кто делает зло,
на того обратится оно, и он не узнает, откуда оно пришло к нему.
avatar
5 moshkovskaja • 12:17, 14.09.2015
фуууууууууууууууу......................аж гидко читати цей маразм...............змішали все в одну купу...............пройшло пять років як О.Жебрівська не є головою а тільки тепер начинають писати ..............сайт начинає нагадувати лайфнюс
avatar
6 kaljanuch • 21:10, 16.09.2015
ДЕ  ПРОКУРАТУРА РУЖИНА -- ЯКЕ МАЕ ПРАВО ПОСАДОВЕЦЬ ТАКИЙ ЯК ГОЛОВА ВТРУЧАТИСЯ -- ЗЛОЧИН - КРИМИНАЛ -- А ЧОМУ ВСІ МОВЧАТЬ--- ГАНЬБА -- Е АДВОКАТИ ССУДИ - ЮРИСТИ - НАКРАЙНЯК УБОПИ УБОЗ! В АТО ЇХ АБО АТУ З РАЙОНА - ЧЕРЕЗ ЇХНІ МАХІНАЦІЇ ГЕКТАРИ ЗОЛОТОЇ ЗЕМЛІ ВІДБИРАЮТЬ У ЛЮДЕЙ! А ВАМ РУЖИНЦЯМ --ЩЕ РАЗ ГАНЬБА  ЗА ТЕ ЩО ВИ НЕ ПРОТИДІЕТЕ!!
avatar